Vidusjūras pasta sportistiem 0
• 250 g makaronu (jebkura veida)
• ½ sīpola (sagriezts kubiņos)
• ½ fenheļa (smalki sagriezts)
• 1 daiviņa ķiploka
• viena ceturtā daļa svaiga sarkanā čili pipara
• 500 g tomātu pastas
• 10 – 15 olīvas (bez kauliņiem)
• 50 g fetas siera, sagriezts 2 cm kubiciņos
• 3 zariņi svaigu pētersīļu
• pipari garšai
Vāra makaronus, līdz tie gatavi. Tikmēr apcep ķiplokus un sīpolus nelielā eļļas daudzumā, pievieno fenheli un čili, cep tālāk vidēji 3 – 4 minūtes. Kad fenhelis ir viegli mīksts, pievieno tomātu pastu un olīvas. Turpina sildīt, līdz šķidrums ir iztvaikojis, tad pievieno fetas siera kubiņus, piparus un pētersīļus (fetas sieru var pievienot arī ātrāk un pasutināt 2 minūtes, ja vēlies, lai siers pakūst un iegūst krēmīgu konsistenci). Iemaisa mērci makaronos un pasniedz.
Pasta ar vistas fileju, kukurūzu un saulē kaltētiem tomātiem
• 300 – 375 g makaronu (spirāles)
• olīvu vai rapšu eļļa
• 1 tējkarote sasmalcinātu ķiploku
• 400 – 500 g vistas krūtiņas
• 150 g sagrieztu šampinjonu
• 300 – 400 g kukurūzas
• 100 g saulē žāvētu tomātu
• bezpiedevu jogurts
• garšaugu maisījums (pēc izvēles, bez sāls)
Vāra makaronus, līdz tie gatavi. Tikmēr uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcep sagrieztu vistas fileju, sīpolus, ķiplokus un sēnes. Pievieno kukurūzu, saulē kaltētus tomātus un visu kopā sautē vēl 5 minūtes. Ņem nost no uguns. Saceptajai vistai ar piedevām pievieno bezpiedevu jogurtu. Karstus makaronus sajauc ar gatavo mērci un pasniedz.
Aukstie tunča salāti ar makaroniem un dārzeņiem
• tuncis savā sulā
• gurķis
• tomāts
• vārīta ola
• vārīti makaroni
• bezpiedevu jogurts
• garšvielas (garšaugu maisījums bez sāls)
Gurķi, tomātu un olu sagriež gabaliņos, samaisa ar makaroniem un tunci. Mērcei bezpiedevu jogurtu samaisa ar garšvielām, iegūto mērci pārlej makaronu salātiem un pasniedz.