Ēdiena garša un stress 2
Cilvēki, kuri ir pastāvīgā spriedzē, neprot atiet no problēmām, dod priekšroku dzert tēju, kafiju, ēdienu ar asinszāli, majorānu.
Šādā stāvoklī cilvēki nereti sāk smēķēt, lietot alkoholu un citas veselībai kaitīgas vielas.
Fizioloģiskā līmenī šādu ieradumu sekas ir galvas smadzeņu asinsvadu, sirds, nieru vai aknu darbības traucējumi. Turklāt pazeminās dzimumdziedzeru funkcija un cieš asinscirkulācijas sistēma.
Uzbudināmība, spītība, mantkārība, nervozitāte rada steigu ēšanas laikā, tādēļ var rasties liekais svars, būt traucēts arteriālais spiediens, hormonālā darbība, mugurkauls, var pazemināties organisma aizsargspējas.
Ēdiens un mūsdienu pasaule
Nocietinoties, esot mantkārīgam, slikti izturoties pret cilvēkiem, pārāk pieķeroties materiālajām lietām, rodas tieksme pēc gaļas un tās izstrādājumiem. Cietsirdīga un tiešums rada vēlmi pēc zivs un tās produktiem. Sekas ir pesimisms, patstāvīga aizkaitināmība, ļaundabīgi audzēji, nelaimes gadījumi.
Turklāt gaļas un zivs patēriņš prasa no organisma daudz enerģijas pārstrādei, tādēļ visas organisma funkcijas, tostarp pašatveseļošanās spējas, kļūst vājākas. Slimības pāriet hroniskā formā.
Kādas emocijas ir saistītas ar ēdienu:
sēras – sīvas emocijas
bailes – mēs “savelkamies”, sažmiedzamies.
Šīs divas emocijas saasina psihoenerģētisko plūsmu cilvēka organismā, ajūrvēdā to sauc par vatu.
Skaudība – skāba emocija,
dusmas – kodīga emocija.
Šīs divas emocijas pastiprina Pitu.
Vēlme un kaislība – saldas emocijas,
skopums – sāļa emocija.
Šie divi pastiprina kaphu.
Avots: Oum.ru