Foto – LETA

Piecu pārtikas produktu daļas, kas, izrādās – ir indīgas 48

Rabarberi

Pārsteigums? Jā, rabarberu kāti ir gardi un veselīgi, bet to lielās lapas ir indīgas. Tās satur antrahinonu un daudz skābeņskābes, kas cilvēka organismam var būt bīstami.

Reklāma
Reklāma

Tomāti

Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Faktiski pašam tomātam nav ne vainas, bet tā kātiņā un lapās ir toksīns, kas var izraisīt krampjus un intensīvas sāpes vēderā.

Mandeles

Izrādās rūgto mandeļu apvalks satur indīgu vielu – cianīdu. Tāpēc mandeles ir svarīgi lietot tikai apstrādātas.

Ķirši

CITI ŠOBRĪD LASA

Iespējams, ir dzirdēts, ka ķiršu kauliņi satur zilskābi. Tāpēc ieteicams kompotu gatavot no atkaulotiem ķiršiem.

Kartupeļi

Vai zinājāt, ka kartupeļi veidojas no indīga auga? Kartupeļu laksti satur toksisku vielu – solanīnu. Tā veidojas arī bumbuļos, ja tos atstāj gaismā. Kartupeļi tad kļūst zaļi un vairs nav ēdami.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.