Pilngraudu auzu pārslu putra brokastīs ir veselīga un palīdz samazināt holesterīna līmeni.
Pilngraudu auzu pārslu putra brokastīs ir veselīga un palīdz samazināt holesterīna līmeni.
Foto – Shutterstock

3. Pupiņas un lēcas 0

Arī pupiņas, zirņi un lēcas ir labs šķīstošo šķiedrvielu avots, kas  var palīdzēt samazināt holesterīna līmeni. Šie pākšaugi ir bagāti ar šķiedrvielām, īpaši ūdenī šķīstošajām šķiedrvielām, kas palīdz samazināt “sliktā” holesterīna līmeni asinīs. Šķiedrvielas saista holesterīnu zarnās un palīdz to izvadīt no organisma, tādējādi samazinot tā uzsūkšanos.

Reklāma
Reklāma
“Saņēmu algas lapiņu, esmu šokā. Es starpbrīžos raudu!” Skolotāja sociālajos tīklos dalās ar realitāti, kas jāpacieš pedagogiem 23
TV24
“Kas ir šie cilvēki? Pēc studentiem viņi īsti neizskatās…” Pabriks rosina noskaidrot, kāpēc Latvijā vērojams trešo valstu imigrantu pieplūdums
Kokteilis
FOTO, VIDEO. Īsta sapņu pils! Baiba Sipeniece-Gavare ļauj ieskatīties savā mājā, ko uzcēlis viņas vīrs
Lasīt citas ziņas

Turklāt, pupiņas, zirņi un lēcas satur arī citas veselībai noderīgas vielas, piemēram, antioksidantus un fitoķīmiskās vielas, kas palīdz aizsargāt sirdi un samazināt iekaisumu. Regulāra šo pākšaugu iekļaušana uzturā var būt daļa no veselīga dzīvesveida, kas palīdz uzturēt optimālu holesterīna līmeni un samazināt sirds un asinsvadu slimību risku.

Nomainot  treknu un pārstrādātu gaļu pret augu izcelsmes olbaltumvielām, kas ir pākšaugos, jūs varat ievērojami samazināt piesātināto tauku daudzumu savā uzturā. Tas ne tikai palīdz samazināt holesterīna līmeni, bet arī veicina vispārējo sirds veselību.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.