3. Pupiņas un lēcas 10
Arī pupiņas, zirņi un lēcas ir labs šķīstošo šķiedrvielu avots, kas var palīdzēt samazināt holesterīna līmeni. Šie pākšaugi ir bagāti ar šķiedrvielām, īpaši ūdenī šķīstošajām šķiedrvielām, kas palīdz samazināt “sliktā” holesterīna līmeni asinīs. Šķiedrvielas saista holesterīnu zarnās un palīdz to izvadīt no organisma, tādējādi samazinot tā uzsūkšanos.
Turklāt, pupiņas, zirņi un lēcas satur arī citas veselībai noderīgas vielas, piemēram, antioksidantus un fitoķīmiskās vielas, kas palīdz aizsargāt sirdi un samazināt iekaisumu. Regulāra šo pākšaugu iekļaušana uzturā var būt daļa no veselīga dzīvesveida, kas palīdz uzturēt optimālu holesterīna līmeni un samazināt sirds un asinsvadu slimību risku.
Nomainot treknu un pārstrādātu gaļu pret augu izcelsmes olbaltumvielām, kas ir pākšaugos, jūs varat ievērojami samazināt piesātināto tauku daudzumu savā uzturā. Tas ne tikai palīdz samazināt holesterīna līmeni, bet arī veicina vispārējo sirds veselību.