Pilngraudu auzu pārslu putra brokastīs ir veselīga un palīdz samazināt holesterīna līmeni.
Pilngraudu auzu pārslu putra brokastīs ir veselīga un palīdz samazināt holesterīna līmeni.
Foto – Shutterstock

1. Nepiesātinātie tauki 0

Iespējams, pirmais, par ko jūs domājat, kad runa ir par holesterīna līmeņa pazemināšanu, ir uzturs ar zemu tauku saturu. Taču svarīgāk ir nevis pilnībā izslēgt visus taukus, bet gan uzturā iekļaut pareizos tauku veidus.

Reklāma
Reklāma
“Saņēmu algas lapiņu, esmu šokā. Es starpbrīžos raudu!” Skolotāja sociālajos tīklos dalās ar realitāti, kas jāpacieš pedagogiem 23
TV24
“Kas ir šie cilvēki? Pēc studentiem viņi īsti neizskatās…” Pabriks rosina noskaidrot, kāpēc Latvijā vērojams trešo valstu imigrantu pieplūdums
Kokteilis
FOTO, VIDEO. Īsta sapņu pils! Baiba Sipeniece-Gavare ļauj ieskatīties savā mājā, ko uzcēlis viņas vīrs
Lasīt citas ziņas
Pārāk liels piesātināto tauku daudzums ir saistīts ar paaugstinātu holesterīna līmeni. Turklāt lielākā daļa no mums ēd vairāk, nekā ieteicams.

Piesātināto tauku, piemēram, sviesta, speķa un margarīna, aizstāšana ar nepiesātinātajiem taukiem, piemēram, olīveļļu, rapšu vai saulespuķu eļļu, var palīdzēt uzturēt normālu holesterīna līmeni.

CITI ŠOBRĪD LASA

Svarīgi ir arī apzināties, cik daudz piesātināto tauku ir pārtikas produktos, ko mēs ikdienā ēdam. Piemēram, treknā gaļā, konditorejas izstrādājumos, desās, cepumos utt. Pārbaudiet pirktās pārtikas produktu etiķetes, vai tajos nav daudz piesātināto tauku.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.