Izvēlies Latvijā audzētus un ražotus ekoloģiskus produktus! Lieto saknes un dārzeņus, samazini sāls, cukura un pārtikas konservantu daudzumu savā uzturā!
Ēd daudzveidīgi! Dzer vismaz 1,5–2 litrus ūdens dienā! Siltā laikā, ja ir slodze, kā arī mācoties, strādājot vai sportojot lieto vairāk šķidruma. Izvairies no kvasa, kolas, limonādes, enerģijas dzēriena un citiem saldinātiem un gāzētiem dzērieniem! Atradini no tiem savu bērnu!
Visneveselīgākie ēdieni ir čipsi, majonēze, desa, cīsiņi, margarīns, kūkas, cepumi, vafeles, konfektes, frī kartupeļi, bulciņas, hotdogi un burgeri. No gaļas produktiem izvēlies tādus, par kuriem vari būt drošs, – dzīvnieks nav audzēts putnu fabrikā vai superlielfermā!
Lieto uzturā jūras zivis un kvalitatīvu augu eļļu! Paši labākie tauki ir zivju tauki. Ļoti labi tauki ir olīveļļa un citas dabiski spiestas augu eļļas. Dzīvnieku un piena tauki ir vajadzīgi, taču ierobežotā daudzumā. Vissliktākie un cilvēka veselībai bīstamākie tauki ir tie, kuri satur transtaukskābes, kuras veidojas augu eļļu rūpnieciskajā apstrādē, notiekot nepilnīgai hidrogenizācijai. Lasi uzrakstus uz etiķetēm un neiegādājies produktus, kas satur transtaukskābes! Nelieto uzturā piena produktus, kam pievienoti augu tauki! Nelieto uzturā lielveikalos pirktus pusfabrikātus!
Dienā pietiek ar 2 g vārāmā sāls. Tā pārmērīga lietošana izraisa asinsspiediena paaugstināšanos (hipertensiju), kas ir būtiskākais insulta un infarkta iemesls. Neliec sāli klāt jau gatavam ēdienam! Samazini sāls daudzumu gatavojot! Izvairies no sāļiem ēdieniem!
Lieto daudz (vismaz 400–500 gramu dienā) svaigu dārzeņu un zaļumu, arī augļu un ogu! Latvijas iedzīvotāji uzņem par maz šķiedrvielu. Būtiskākie šķiedrvielu avoti ir dārzeņi, pilngraudu maize un rupjmaize, pilngraudu putras un sausie graudu maisījumi. No piena produktiem veselīgāki ir skābpiena produkti.