Jāpārskata ierastie gatavošanas veidi 7
Dietologi sāka “aizliegt” kartupeļus tā vienkāršā iemesla dēļ, ka cilvēki to vien dara, kā kartupeļus cep, kas nozīmē vairākkārt palielināt kaloriju daudzumu kartupeļu ēdienos. Bet kartupeļus taču var pagatavot tik daudzveidīgi – vārīt, cept cepeškrāsnī bez taukvielām, vārīt ar visu mizu, pagatavot biezeni, pievienot salātiem (kas, protams, nav aizdarīti ar majonēzi). Šādi gatavojot, kartupeļi ļaus notievēt, kas arī pierādīts kādā nesenā pētījumā.
Jebkurš produkts, kas tiek cepts lielā eļļas daudzumā un/vai pasniegts ar majonēzi, pārvēršas par kaitīgu ēdmaņu. Tāpēc jo īpaši rudenī izvēlieties veselīgus gatavošanas paņēmienus – un ne gaļa, ne kartupeli nekaitēs figūrai.