Jāpārskata ierastie gatavošanas veidi 7

Vēl viens produkts, kas ir netaisnīgi cietis no “nepareizas lietošanas”, ir kartupelis. Pats par sevi kartupelis nesatur daudz kaloriju un ir veselīgs. Ir pat ieviesta norma, cik kartupeļu vajadzētu apēst, bet tā gan nekad netiek ievērota.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Dietologi sāka “aizliegt” kartupeļus tā vienkāršā iemesla dēļ, ka cilvēki to vien dara, kā kartupeļus cep, kas nozīmē vairākkārt palielināt kaloriju daudzumu kartupeļu ēdienos. Bet kartupeļus taču var pagatavot tik daudzveidīgi – vārīt, cept cepeškrāsnī bez taukvielām, vārīt ar visu mizu, pagatavot biezeni, pievienot salātiem (kas, protams, nav aizdarīti ar majonēzi). Šādi gatavojot, kartupeļi ļaus notievēt, kas arī pierādīts kādā nesenā pētījumā.

Jebkurš produkts, kas tiek cepts lielā eļļas daudzumā un/vai pasniegts ar majonēzi, pārvēršas par kaitīgu ēdmaņu. Tāpēc jo īpaši rudenī izvēlieties veselīgus gatavošanas paņēmienus – un ne gaļa, ne kartupeli nekaitēs figūrai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.