Pieci balti dārzeņi, kurus vajadzētu ēst biežāk 0
Ziedkāposti
Uztura noslēpumu zinātāji bieži mudina ēst daudz krāsainu augļu un dārzeņu, liekot uz šķīvja vai veselu varavīksni ar stingru pārliecību, ka krāsains ēdiens ir uzturvielām bagātāks. Tomēr krāsa ir tikai viens rādītājs. Balti produkti bieži ir tikpat vērtīgi. Patiesībā dažos baltajos dārzeņos ir tās uzturvielas, kas mums bieži pietrūkst visvairāk, piemēram, magnijs, kālijs un šķiedrvielas.
Ziedkāpostu ēdieni ir ne tikai veselīgi, bet ir arī izpelnījušies modīgas ēdmaņas statusu. Tāpat kā citos kāpostaugos – brokoļos, kāpostos un Briseles kāpostos, ziedkāpostos ir sēra savienojumi, kurus slavē par spēju cīnīties pret vēzi, nostiprināt kaulaudus un rūpēties par asinsvadu veselību.