3 maskas sausai ādai 0
10 upeņu, meža vai dārza zemeņu lapas aplej ar glāzi karsta ūdens, tur pusstundu. Pēc tam uzlējumu izkāš un pievieno 2 ēdamkarotes ogu sulas. Uzlējumā samitrina marles salveti, liek uz sejas, atstājot caurumus acīm, degunam un mutei. Noskalo ar ūdeni.
Vienai ēdamkarotei sīki sasmalcinātu diļļu pievieno tējkaroti olīveļļas, samaltas auzu pārslas. Visu kārtīgi saberž, līdz veidojas pabieza, viendabīga masa. Klāj biezā kārtā uz sejas, pēc tam nomazgā ar siltu ūdeni.
Dārzeņu un augļu maskai var izmantot dažādas dabas veltes. Svaigai sulai vai mīkstumam pievieno olas dzeltenumu un saldo krējumu. Masas iebiezināšanai noder kartupeļu ciete vai samaltas auzu pārslas.