Šokolādes un šampanieša glazūra keksiņiem 1
1 tase+2 ēdamkarotes pussalda šampanieša vai cita dzirkstoša vīna
3/4 tases rūgtās šokolādes
Tase nesālīta sviesta istabas temperatūrā
3 tases pūdercukura
Pagatavošana
Tasi šampanieša uz vidējas uguns uzkarsē, līdz parādās sīki burbulīši, un turpina karsēt 15 minūtes. šampanieša apjomam vajadzētu samazināties līdz aptuveni 1/4 tasei. Tad noņem no uguns un pilnīgi atdzesē.
Izkausē šokolādi, ļauj atdzist.
Kuļ sviestu apmēram 2 minūtes, kamēr kļūst gaisīgs.
Iejauc kausēto šokolādi, šampanieša koncentrātu un 2 ēdamkarotes parastā šampanieša, kuļ vidējā ātrumā, kamēr viss sajaucies. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru, un pč katras porcijas kārtīgi sakuļ.
Kad piekulta pēdējā porcija pūdercukura, kuļ vēl aptuveni divas minūtes, kamēr masa kļūst viegla un gaisīga.
Rotā kēksiņus.