Tītara kotletītes ar šampanieti 1
Kotletītēm:
450 g maltas tītara gaļas
1/2 vidēja sīpola, smalki sagriezta
1 rīsu cepums, sadrupināts
1 ola
1/2 tējkarotes sāls
malti pipari pēc garšas
Mērcei:
200 ml tomātu pastas
~ 100 g dzērveņu cukura sīrupā
1/2 tējkarote Dižonas sinepju
tase šampānieša*
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Ar rokām sajauc visas kotlešu sastāvdaļas, salipina 2,5-3 cm lielas bumbiņas, ja paredzēts pasniegt kā uzkodu; ~ 5 cm, ja pasniegsiet kā pamatēdienu, un uzliek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.Cep 15 minūtes.
Mērcei sajauc visas sastāvdaļas lielā katlā un karsē uz stipras uguns, kamēr sāk vārīties. Pievieno gatavās kotletītes un samaisa, lai tās pārklātos ar mērci.
Samazina karstumu un ļauj izkarst 10 minūtes, neuzliekot vāku.
Ja plānots pasniegt kā uzkodu, katrā kotletītē iesprauž zobu bakstāmo.
*Alkoholiskie dzērieni karsēšanas procesā zaudē alkohola saturu, tādēļ ēdiens piemērots arī bērniem.