
Pie kafijas jau pierasts, un vairs neizdodas tik labi pamosties? Pievieno šim dzērienam vienu neierastu sastāvdaļu, kas palielinās efektu! 10
Ir cilvēki, kuri kafiju dzer jau gadiem ilgi. It kā mērķis ir iegūt enerģiju un labāk no rīta atmosties, taču pie dzēriena jau tik ļoti pierasts, ka tas vairs nesniedz cerēto efektu. Ko nu? Portāls Kukksi.de vēsta, ka, pievienojot kafijai vienu neierastu sastāvdaļu, efekts atkal palielināsies.
Kofeīna iedarbībai nepieciešamas aptuveni 45 minūtes laika, savukŗt efekts ilgst 3-5 stundas. Lai to pagarinātu un paātrinātu, kafijai var pievienot nedaudz greipfrūta sulas. Jā, tas ir negaidīts un šķietami pavisam neiederīgs salikums, taču varbūt ir vērts pamēģināt.
Rūgteni saldie augļi spēj ķermeni pacelt jaunā enerģijas līmenī. Galvenokārt tas iespējams saturā esošā naringīna dēļ – tas nodrošina, ka organisms tik ātri nesadl noteiktas vielas, kuru vidū ir arī kofeīns.
Protams, ja greipfrūtu kafijai pievienosiet katru rītu, arī pie tā organisms pieradīs, tāpēc labāks risinājums būs, šo kombināciju baudot dienās, kad nepieciešams vairāk enerģijas, gaidāms kāds īpašs notikums.
Speciālisti atgādina, ka kafijai piemīt daudz pozitīvu īpašību, tā var samazināt pat sirds un asinsvadu problēmu risku. Kofeīns gan tiek uzskatīts par narkotiku, tāpēc to vajadzētu lietot tikai nelielās devās – ieteicams nepārsniegt 400 miligramus kofeīna dienā – tas atbilst apmēram četrām tasēm pupiņu kafijas.
Un vēl, iespējams, neesat dzirdējuši, ka šķipsniņa kanēļa kafijā var dot daudz ieguvumu veselībai. Kanēļa saldā garša ir ideāls cukura aizstājējs, ja vēlaties baudīt kafiju nedaudz saldāku. Kanēlis arī pazemina cukura līmeni asinīs. Zems cukura līmenis asinīs veicina tauku dedzināšanu. Tiek arī norādīts, ka kanēļa patēriņš veicina mācīšanos un atmiņu. Ir konstatēta arī pozitīva ietekme uz Alcheimera slimniekiem.