Foto: Instagram/ Panthermedia/ Scanpix/ Leta. Kolāža – la.lv

Piciņas tievētājiem: fitnesa modeles un grāmatu autores Paulas Freimanes recepte 0

Paula Freimane ir fitnesa modele un veselīga dzīvesveida entuziaste, kurai sociālajā vietnē “Instagram” ir vairāk kā 120 000 sekotāju. Viņa izdevusi arī divas grāmatas ar savām receptēm “Zelta sastāvdaļa” pirmo un otro daļu.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

Sociālajā vietnē “Instagram” viņa publicējusi recepti, kurai dots nosaukums “Gardās skolas laika picas”.

“Šī recepte raisa nostaļģiskas atmiņas par skolas laiku, kad bufetes lielākais gardums bija mikroviļņu krāsnī uzsildītā pica. Tieši atmiņas par šo garšu mudināja radīt šo gardo recepti, kas ir ļoti vienkārša un garšu ziņā ar to var variēt – pievieno papildus paprikas, marinēta gurķu, sīpolu vai tomātu gabaliņus, gaļas vieta var pievienot sēnes,” – Paula raksta.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc šīs receptes pagatavotā viena pica satur vien 177 kalorijas.

Sastāvdaļas:

1 ola
180 g biezpiena (jebkurš)
60g pilngraudu auzu milti (vai kādi citi milti)
1/2 tējk. kaltēta timiāna
Šķipsniņa sāls
50 g karsti kūpinātas tītara filejas
80 g siera (10%)
50 g tomātu mērce bez cukura
Eļļa ietaukošanai

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180° C temperatūrai. Plātī ieklāj cepampapīru.

Bļodā iesit olu un sakuļ ar putojamo slotiņu. Pieliek biezpienu un ar dakšiņu visu kārtīgi saspaida.
Pēc tam pieber miltus, šķipsniņu sāls, timiānu un vēlreiz samaisa. Mīklu atstāj uz 5 minūtēm ievilkties.

Tikmēr tītara gaļu sagriež gabaliņos un sarīvē sieru.

Ar eļļu ietauko tīras rokas un sadala mīklu četrās daļās. Veido četrus vienāda izmēra apaļus plācenīšus. Liek tos uz plāts, apsmērē ar tomātu mērci, uzber tītara gaļu un pārkaisa ar sieru.

Picas liek cepeškrāsnī uz 25 minūtēm un cep, līdz to maliņas kļuvušas zeltaini brūna.
Picas pasniedz siltas.

Lai labi garšo!

Noskaties video instrukciju Paulas “Instagram” kontā:

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.