Picai uzliek rekordlielu cenu – 118 eiro, lai atturētu cilvēkus no tās pasūtīšanas. Kāds tam ir iemesls? 0
Kādā Lielbritānijas picērijā noteikta šokējoši augsta cena picai ar ananāsiem – tā maksā 100 britu mārciņas (aptuveni 118 eiro). Šīs ēstuves īpašnieki tik ļoti ienīst picu ar ananāsiem, ka šādā veidā cer atturēt klientus no šī ēdiena pasūtīšanas, raksta izdevums “The Guardian”.
Norvičas picērijas “Lupa Pizza” īpašnieki uzskata, ka ananāsu gabaliņi no picas būtu jāizskauž, tāpēc, lai gan viņu ēstuves piedāvājumā ir šī pica, tai ir uzlikta tik augsta cena, lai pilnībā zustu vēlme to pasūtīt.
“Es vienkārši neciešu ananāsus uz picas,” saka restorāna līdzīpašnieks Fransiss Vulfs. Šefpavārs Kvins Džianorans tam piekrīt, atklājot, ka ir gatavs uz picas likt jebko, izņemot ananāsus.
“Es mīlu “Pina Colada”, bet ananāsus uz picas? Nekad. Es labprātāk liktu uz tās zemenes, nevis šo tropisko briesmoni,” viņš piebilda.
Aptaujā noskaidrots, ka lielākajai daļai britu šī pica patīk. 84% britu atzina, ka viņiem garšo pica, un 82% norādīja, ka viņiem garšo ananāsi, bet 53% pauda, ka viņiem patīk, ka uz picas ir ananāsi. Savukārt 41% britu atzina, ka viņiem nepatīk, ka uz picas liek ananāsus.
Tiek uzskatīts, ka Havaju picu ieviesis Sems Panopuloss, kurš 1954. gadā emigrēja no Grieķijas uz Kanādu. Viņš kopā ar saviem brāļiem 20 gadus vadīja vairākus restorānus Ontario.
Tieši viņš sāka pievienot ananāsus picām neilgi pēc tam, kad 1959. gadā Havaju salas pievienojās Amerikas Savienotajām Valstīm. Leģenda vēsta, ka viņš nosauca picu par “Havaju” pēc ananāsu konservu zīmola, ko viņš izmantoja.
Jautājums par ananāsu pievienošanu picai joprojām tiek plaši apspriests visā pasaulē. Piemēram, 2017. gadā Islandes prezidents bija spiests skaidrot, ka neplāno oficiāli aizliegt ananāsus uz picas, pēc tam kad viņš skolēniem teica, ka “principā ir pret” šādu piedevu.