Pica ar sēnēm. Recepti iesaka itāļu šefpavārs 0
No sēnēm visbiežāk gatavojam mērci vai arī tās marinējam un sālām. Ko vēl var pagatavot no šīm meža veltēm, vaicājām itāliešu restorāna “Antica Roma” (Rīgā, Pulkveža Brieža ielā) šefpavāram ANTONIO SUGARONI. Antonio ir itālietis.
Pirms septiņpadsmit gadiem mūsu valstī ieradies kā tūrists. Uzzinājis, ka Rīgā nav īsta itāliešu restorāna, nolēmis to šeit atvērt. Tā kopš 1999. gada Antonio vada šo restorānu un pats arī gatavo, turklāt gādā, lai ēdiens būtu veselīgs.
Tomātu mērci un majonēzi “Antica Roma” nepiedāvā. Daļu produktu – vīnus, liķierus, kafiju u. c. – Antonio restorāna vajadzībām ved no dažādiem Itālijas reģioniem, citus, piemēram, gaļu, zivis un garšaugus, pats dodas iegādāties uz Rīgas Centrāltirgu. Gatavojot izmanto arī vietējās sēnes un ogas.
Pica ar sēnēm
SASTĀVDAĻAS Mīkla, šampinjoni vai baravikas, svaigi tomāti, Mocarellas siers, ķiploks, pētersīļi.
KĀ GATAVOT Šo picu gatavo bez tomātu mērces un nogatavinātā siera. Mīklu plāni izrullē, virsū liek šķēlēs sagrieztus tomātus, Mocarellas sieru, sagrieztus šampinjonus vai baravikas un saspiestus ķiplokus. Bagātīgi pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem. Šauj līdz 250 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30 min, līdz pica kļūst viegli kraukšķīga.