Foto – Valdis Semjonovs

Pica ar sēnēm. Recepti iesaka itāļu šefpavārs 0

No sēnēm visbiežāk gatavojam mērci vai arī tās marinējam un sālām. Ko vēl var pagatavot no šīm meža veltēm, vaicājām itāliešu restorāna “Antica Roma” (Rīgā, Pulkveža Brieža ielā) šefpavāram ANTONIO SUGARONI. Antonio ir itālietis.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Pirms septiņpadsmit gadiem mūsu valstī ieradies kā tūrists. Uzzinājis, ka Rīgā nav īsta itāliešu restorāna, nolēmis to šeit atvērt. Tā kopš 1999. gada Antonio vada šo restorānu un pats arī gatavo, turklāt gādā, lai ēdiens būtu veselīgs.

Tomātu mērci un majonēzi “Antica Roma” nepiedāvā. Daļu produktu – vīnus, liķierus, kafiju u. c. – Antonio restorāna vajadzībām ved no dažādiem Itālijas reģioniem, citus, piemēram, gaļu, zivis un garšaugus, pats dodas iegādāties uz Rīgas Centrāltirgu. Gatavojot izmanto arī vietējās sēnes un ogas.

Pica ar sēnēm

CITI ŠOBRĪD LASA

SASTĀVDAĻAS Mīkla, šampinjoni vai baravikas, svaigi tomāti, Mocarellas siers, ķiploks, pētersīļi.

KĀ GATAVOT Šo picu gatavo bez tomātu mērces un nogatavinātā siera. Mīklu plāni izrullē, virsū liek šķēlēs sagrieztus tomātus, Mocarellas sieru, sagrieztus šampinjonus vai baravikas un saspiestus ķiplokus. Bagātīgi pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem. Šauj līdz 250 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30 min, līdz pica kļūst viegli kraukšķīga.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.