Foto – Aija Geida

Pica ar kabačiem. Garšīga un veselīga recepte! 0

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Iespējams, vainīga ir kļūda mašīnas vadītāja vai vecākā apkalpes vadītāja rīcībā.” Noteikta precīza nogrimušās bruņumašīnas atrašanās vieta 55
“Tas ir vienīgais, kas darbosies.” Īlons Masks atklāj, kas palīdzēs izbeigt karu Ukrainā
Kokteilis
“Varbūt nauda tika savākta, bet kur tā palika?” Pretēji Sedokovas solījumiem, Timma uz Latviju atsūtīts nevis bēru uzvalkā, bet…
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas (4 porcijas) mīklai – 500 g kviešu miltu, 250 ml ūdens, 12 g sausā rauga, 2 ēdamkarotes olīveļļas, ēdamkarote cukura, ⅓ tējkarotes sāls.

Pildījumam – 150 g kabača, 100 g svaigā siera ar ķiplokiem, 100 g Krievijas siera, 5 ēdamkarotes adžikas, 4 tomāti, 100 g žāvētas gaļas vai kvalitatīvas kūpinātas desas, ½ tējkarotes maltu melno piparu, 1,5 ēdamkarotes Vidusjūras garšvielu maisījuma, ⅓ tējkarotes sāls.

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vispirms sagatavo mīklu: sajauc raugu ar cukuru un pielej siltu ūdeni (līdz +40 °C). Samaisa un ļauj ieraugam piecas minūtes aktivizēties. Kad parādās mazi burbulīši, pieber miltus, sāli un samaisa. Pielej olīveļļu un samīca mīklu – tai jābūt elastīgai un gludai (nevar būt lipīga un šķidra). Apklāj ar dvielīti un stundu raudzē siltā vietā. Pēc stundas atspaida un raudzē vēl 30–40 minūtes. Kad mīkla otrreiz pacēlusies, var ķerties pie picas gatavošanas.

Kamēr mīkla rūgst, kabaci nomizo un rupji sarīvē. Apkaisa ar sāli un ļauj, lai pusstundu atsulojas (tas nepieciešams, lai cepoties pica nepārvēršas putrā). Svaigo sieru sagriež kubiciņos, Krievijas sieru sarīvē. Tomātus un gaļu sagriež šķēlītēs. Mīklu izrullē maksimāli plānu, uzziež pikanto adžikas mērci, tad liek kabačus, desu vai gaļu, tomātus, pārkaisa ar pipariem un Vidusjūras garšvielu maisījumu un cep +220 °C aptuveni 15 minūtes. Tad uzkaisa Krievijas sieru un cep vēl 3–5 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.