Pica a la Margarita ar ziedkāpostu pamatni. Ļoti veselīga un garda! 0
Sastāvdaļas
glāze jeb 250 g sarīvētu ziedkāposta smalkumu
2 nelieli tomāti
3 brūnie šampinjoni vai citas sēnes
80 g labi kūstoša siera
2 ēdamkarotes linsēklu
2 ēdamkarotes pilngraudu rīsu miltu
2 ēdamkarotes tomātu mērces
ēdamkarote rauga pārslu
šķipsna Provansas zaļumu vai citu sev tīkamu garšvielu
bazilika lapiņas
Rupji sarīvētais ziedkāposts veido picas pamatni. To var arī samalt blendera krūzē vai sagriezt ar nazi drupatiņās. Ziedkāposta rīvējumam pievieno maltas linsēklas – tās aizvieto olu un miltus, turklāt satur šķiedrvielas, tātad dod papildu veselīgumu. Linsēklas mitrumā uzbriest, veidojot mīklai līdzīgu masu. Vēl pievieno pilngraudu rīsu miltus vai jebkuru cieti, kā arī rīvētu sieru. Samīcīto masu ar rokām saspiež un izlīdzina, izveidojot picu – aptuveni centimetra biezuma apli, apaļu plāceni. Skatās, lai arī tā malas būtu pietiekamā biezumā, citādi tās var apdegt.
Ja vēlas, var pielikt olu, jo tā cepoties sarec un labi satur picas pamatni. Taču arī siers cepoties kūst, tādējādi ļaujot picai būt gana stingrai.
Pagatavošana.
Sarīvē sieru. Tomātu un šampinjonu sagriež ripās. Linsēklas samaļ.
Gatavo mīklu. Ziedkāpostu sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno linsēklas, rīsu miltus un garšvielas, kā arī gandrīz visu rīvēto sieru (nedaudz atstāj picas virsai). Visu rūpīgi samaisa. Masu izliek plātī uz cepampapīra, saspaida un sapresē, izveidojot apmēram centimetra biezuma apli.
Picai pārkaisa atlikušo rīvēto sieru – tā tomāti nesamitrinās pamatni. Virsū kārto sagrieztos tomātus un šampinjonus. Picu cep 220 ºC aptuveni 20 minūtes (izcepšanās ilgums gan atkarīgs no krāsns jaudīguma un īpatnībām).
Gatavai karstai picai pārkaisa rauga pārslas, tās piedod izteiktu siera garšu. Virspusi pārliek ar tomātu mērces piciņām, rotā ar bazilika lapiņām.
Pavāres piebilde
Šādu picu var veidot arī no citiem dārzeņiem, kas labi sarīvējami uz rupjās rīves, piemēram, kāli vai burkānu. Var likt ziedkāpostu un klāt citus dārzeņus. Ja vēlas, var pievienot cukīni vai baklažānu, taču tos vispirms vajag apcept. Tomātu mērci liek, kad pica izcepta, lai pamatne nekļūtu pārlieku slapja.