Pētījums atklāj pārsteigumu, kā mērena sarkanvīna lietošana uzlabo veselību 0
Sarkanvīna lietošana varētu būt saistīta ar labāku zarnu veselību, liecina jauns pētījums, kas atklāja zemāku aptaukošanās un “sliktā” holesterīna līmeni cilvēkiem, kuri ik pa laikam izdzer glāzi šā alkoholiskā dzēriena.
Londonas Karaliskās koledžas zinātnieki pētīja alus, sidra, sarkanvīna, baltvīna un stipro alkoholisko dzērienu ietekmi uz mikroorganismiem, kas dzīvo cilvēka gremošanas traktā, vēsta huffingtonpost.co.uk.
Šis efekts tika konstatēts pat tiem eksperimenta dalībniekiem, kas dzēra nedaudz sarkanvīna tikai reizi divās nedēļās. Pētnieki izdarīja pieņēmumu, ka tas varētu būt saistīts ar lielāku aizsargājošās ķīmiskās vielas polifenola daudzumu, kas darbojas kā antioksidants.
Alū, sidrā, baltvīnā un stiprajos alkoholiskajos dzērienos eksperimentā atklāja daudz mazāku polifenola apmēru. Visi pētījuma dalībnieki bija cilvēki, kas alkoholu lieto mērenā daudzumā.
Tomēr mediķi brīdina, ka neraugoties uz šiem pozitīvajiem rezultātiem, alkoholam var būt negatīva ietekme uz cilvēka veselību.
Lielbritānijas Alkohola pētījumu institūta pētījumu koordinatore ārste Sadija Bonifeisa sacīja: “Neviens ārsts jums neieteiks lietot alkoholu medicīnisku iemeslu dēļ”.
“Visi iespējamie ieguvumi, kādus sniedz sarkanvīnā esošie polifenoli, ir jāskata saistībā ar vairāk nekā 200 veselības problēmām, ieskaitot sirds slimības un vēzi,” viņa teica. Pētījums publicēts žurnālā “Gastroenterology”.