Foto: Aija Geida

Pesto ar lupstāju 0

Sastāvdaļas
• Sauja svaigu pētersīļa lapiņu
• Lupstāja zariņš
• 50 g parmezāna siera
• 60–80 ml olīveļļas
• 2 ēdamkarotes saulespuķu sēklu
• 3 ēdamkarotes ķirbja sēklu
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• Ēdamkarote cukura sīrupa
• Ķiploka daiviņa
• ½–1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pētersīļa un lupstāja lapiņas nomazgā un nosusina. Ķiploku sakapā, sieru sarīvē. Traukā liek visas sastāvdaļas un ar rokas blenderi kuļ, līdz iegūta viendabīga masa.

Aromātiskais un sātīgais pesto labi sader ar grilētiem ēdieniem, sutinātiem dārzeņiem, ceptu sviesta–riekstu ķirbi.

INTERESANTI

CITI ŠOBRĪD LASA

Senos laikos lupstāju izmantoja pret ļaunu aci, stādīja pie mājas stūra, lai atvairītu nelaimi un skaudīgus skatienus. Vēl tagad daudzās lauku sētās aug lupstājs, tikai reti kurš to liek šķīvī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.