Viedoklis 0
Gustavs Norkārklis, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas vadītājs: “Lauksaimniecība Latvijā kļūst aizvien intensīvāka un pesticīdu lietošanas daudzumi ik gadu kāpj. Tas rada risku, ka pesticīdu atliekvielas mūsu pārtikā būs arvien vairāk, un to parāda arī EFSA pētījums. Turklāt parādās arvien jaunas, grūti izsekojamas lauksaimniecības ķimikālijas. Sabiedrībai būtu vairāk jāpievērš uzmanība un jāizvērtē, kādu pārtiku pirkt.”
Tatjana Santos, Eiropas Vides biroja pārstāve: “ESFA būtu regulāri jāpārskata un jāpazemina maksimālais pieļaujamais pesticīdu atliekvielu līmenis pārtikā tāpēc, ka aizvien jauni dati parāda, ka maksimālā toksiskuma līmeņa noteikšana pārtikā ir ļoti teorētiska. Vienīgā statistika, par ko ESFA būtu jārunā jautājumā par pārtikas drošību, ir nulles līmeņa atliekvielas.”