Foto – Shutterstock

Viedoklis 0

Gustavs Norkārklis, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas vadītājs: “Lauksaimniecība Latvijā kļūst aizvien intensīvāka un pesticīdu lietošanas daudzumi ik gadu kāpj. Tas rada risku, ka pesticīdu atliekvielas mūsu pārtikā būs arvien vairāk, un to parāda arī EFSA pētījums. Turklāt parādās arvien jaunas, grūti izsekojamas lauksaimniecības ķimikālijas. Sabiedrībai būtu vairāk jāpievērš uzmanība un jāizvērtē, kādu pārtiku pirkt.”

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
TV24
“Es neticu šādām sakritībām!” Slaidiņam aizdomas raisa ASV prezidenta Baidena pēkšņie lēmumi par Ukrainu un Trampa klusēšana
“Nebūs naudas, nebūs mūsu auto!” Latvieši, atsaucoties uz sludinājumu, apmaina automašīnas ar krāpniekiem… 64
Lasīt citas ziņas

Tatjana Santos, Eiropas Vides biroja pārstāve: “ESFA būtu regulāri jāpārskata un jāpazemina maksimālais pieļaujamais pesticīdu atliekvielu līmenis pārtikā tāpēc, ka aizvien jauni dati parāda, ka maksimālā toksiskuma līmeņa noteikšana pārtikā ir ļoti teorētiska. Vienīgā statistika, par ko ESFA būtu jārunā jautājumā par pārtikas drošību, ir nulles līmeņa atliekvielas.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.