Foto – Anda Krauze

Persiku un jogurta krēms – gards saldais 0

Sastāvdaļas – 400 g jogurta, 240 g persiki, želatīns, 200 ml saldā krējuma, cukurs, piparmētru sīrups, avenes.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Jogurtam klāt piegriež persiku gabaliņus. Katliņā divas ēdamkarotes želatīna sajauc ar persiku sīrupu, lai uzbriest. Var jaukt kopā arī ar vēsu ūdeni. Atsevišķā bļodā ielej saldo krējumu, pievieno 4 ēdamkarotes cukura, saputo. Iegūto putukrējumu sajauc ar jogurta un persiku masu, vienmērīgi iecilājot. Katliņu ar želatīnu liek uz uguns, lai tā temperatūra kļūst līdzīga krēma masas temperatūrai. Želatīnu lēnām iejauc krēma masā, līdz masa sāk nedaudz recēt. Iegūto masu lej trauciņos (šajā gadījumā mazās krūzītēs). Krūzītes liek ledusskapī, lai krēms saželē. Kad tas sacietējis, klāt var pieliet dažādus sīrupus (šajā gadījumā tiek izmantots piparmētru sīrups). Dekorēt var ar ogām, piemēram, saldētām avenēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.