Foto – Matīss Markovskis

Pērļu grūbas ar krāsnī ceptu ķirbi un riekstiem 0

Sastāvdaļas
* 100 g pērļu grūbu
* 400 g sviesta ķirbja
* 4 ēdamkarotes rīvmaizes
* 3 ēdamkarotes rīvēta cietā siera
* 2 ēdamkarotes olīveļļas
* pētersīļu pušķītis (3 ēdamkarotes)
* 50 g lazdu riekstu
* 2 ēdamkarotes lazdu riekstu eļļas
* sāls, pipari
* salātu lapas

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķirbi sagriež apmēram centimetra biezās šķēlēs. Cepamo plāti pārklāj ar cepampapīru, izkārto ķirbja šķēles un cepeškrāsnī cep aptuveni 15 minūtes 180 grādos, līdz ķirbis gandrīz mīksts. Pa to laiku bļodā sajauc rīvmaizi un cieto sieru, pievieno sakapātus pētersīļa zaļumus un olīveļļu. Sagatavoto maisījumu uzliek gandrīz gatavajiem ķirbjiem un cepeškrāsnī cep vēl piecas minūtes, līdz zeltaini brūni.

Novāra pērļu grūbas, pēc tam rūpīgi noskalo un notecina lieko ūdeni. Sadrupina lazdu riekstus un iejauc grūbās, pievieno lazdu riekstu eļļu, kā arī sāli un piparus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uz šķīvja kārto ķirbi, grūbas un zaļās lapas.

UZZIŅA

Pēļu grūbas jāvāra tieši tā, kā norādīts uz iepakojuma. Lazdu riekstu eļļa piešķirs spēcīgāku garšu, taču, ja tās nav, var iztikt ar šļuciņu olīveļļas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.