Ierīce, lai ābolus iegūtu perfekti vienādas šķēlītes 2
Atkarībā no ābolu šķēlīšu biezuma mainīsies arī izžāvēto garša. Biezākās būs mīkstākas, aromātiskākas, bet no plānām šķēlītēm iegūst kraukšķīgus gabaliņus.
Visātrāk izžāvējas vienāda biezuma šķēlītēs sagriezti āboli. Veikalos var nopirkt ābolu mizotāju un šķēlētāju, kas gana labi tiek galā ar trim darbiem uzreiz – izņem serdi, nomizo ābolu un sagriež skaistās, perfekti vienādās šķēlītēs. Vispirms ābolu uzdur uz vadstieņa, kam galā ir dakšiņa ar trim bieziem un gariem zariem, lai mizojot un griežot ābols neizkustētos. Ar rokturi griež vadstieni, un ābols pamazām tuvojas mizotājam, kam ir regulējams asmens. Var griezt dažāda biezuma mizas – pavisam plānas un caurspīdīgas, kā arī biezas, ko pēc tam sažāvē tējai. Griežot vadstieni, produkts tiek piespiests serdes izņēmējam. Ir tikai viens mīnuss – ābolam jābūt apaļam. Ja tas nav simetrisks, serde netiks labi izņemta. Ābolu mizotājs no nerūsējoša tērauda maksā aptuveni 30 eiro. Jāpiebilst, ka ar šo ierīci var itin viegli nomizot arī bumbierus, kartupeļus, gurķus un kabačus.