Foto: Linda Kusiņa

Perfektais vasaras ābolpīrāgs 2

Mīklai vispirms samaisa sāli un miltus (rūpējoties par veselību un svaru, var lietot pusi parasto kviešu miltu un pusi – pilngraudu plēkšņu kviešu), tad pievieno kubiņos sagrieztu aukstu sviestu un jauc blenderī vai ar rokām, kamēr rodas drupačas. Pievieno pienu un olas dzeltenumu, sajauc, kamēr mīklu iespējams savelt bumbā. Gatavo mīklu pārsedz ar pārtikas plēvi un noliek ledusskapī, kamēr sagatavosiet pildījumu.

Reklāma
Reklāma
Ko ēst, lai ātrāk zaudētu svaru: 6 produkti, kurus savā ēdienkartē iesaka iekļaut uztura speciālisti
Sarunas Saūda Arābijā: atklāts, ko Ukraina piedāvās ASV, lai tās atjaunotu militāro palīdzību un atsāktu izlūkošanas datu apmaiņu
Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Lasīt citas ziņas

Ieslēdz cepeškrāsni, lai tā uzsilst līdz 180 grādierm.

Pildījumam ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež smalkos gabaliņos. Pārlej ar vaniļas ekstraktu (vai pārber ar vaniļas cukuru) un apmaisa. Atsevišķā traukā sajauc pārējās sastāvdaļas, pārber āboliem un vienmērīgi sajauc (ja gribas izteikti saldu, var ņemt nedaudz vairāk baltā cukura).

CITI ŠOBRĪD LASA

Sarežģītākā daļa ir pīrāga pamatnes izveidošana. Mīklu sadala divās daļās, viena – pīrāga apakšai paredzētā – ir nedaudz lielāka. Izrullē: visērtāk ņemt divas cepampapīra loksnes, novietot mīklu starp tām un tad izrullēt tā, lai mīklas kvadrāts būtu mazliet lielāks par plāti. Vienu cepampapīra loksni noņem, ar otru mīklu pārvieto plātī, uzlokot visas malas uz augšu.

Uz mīklas liek ābolu pildījumu, pārklāj ar otru mīklas plāksni, kuru izrullē tādā pašā veidā kā pirmo, un mīklas malas savieno.

Glazūrai nelielā stikla bļodiņā sakuļ olu, cukuru un kanēli, vienmērīgi pārziež pīrāga virsmu. Cep 35-40 minūtes.

Gatavu sagriež gabaliņos; var pasniegt ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu, bet var arī ņemt uz darbu vai dot līdzi bērniem kā uzkodu.

Recepte: lovegrowswild.com

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.