Perfektā rauga mīkla: Lai pīrādziņi mīksti arī nākamajā dienā 17
Katrai saimniecei jāatrod savā ideālā rauga mīkla, no kuras vienmēr iznāk nevainojami pīrādziņi, plātsmaize, smalkmaizītes un citi konditorejas izstrādājumi. Ja vēl esi savas “īstās” mīklas meklējumos, šī būs laba pretendente!
Sastāvdaļas
Piens 0,5 l
Skābais krējums 2 ēdamk.
Eļļa 50ml
Cukurs 100gr
Milti 1kg
Raugs 50gr
Sviests 50gr
Ola 1 gb.
Kartupeļu ciete 1 ēdamk.
Pagatavošana
Ņem lielu katlu, kurā liek raugu, un saberž to ar cukuru.
Otrā katlā ielej pienu, kam pievieno sviestu, eļļu, krējumu, un visu liek uz plīts sasilt un masai palikt
viendabīgai. Nedrīkst uzvārīt!
Kad masa kļuvusi silta un viendabīga, ņem to nost no uguns un atdzesē, kamēr vairs nav karsa, bet silta.
Tad pievieno rauga masai un kārtīgi izmaisa.
Pievieno olu un kārtīgi sakuļ.
Glāzē saimaisa kartupeļu cieti ar nelielu daudzumu ūdens. Tad pievieno kopējai mīklas masai katlā un sakuļ.
Pakāpeniski iesijā miltus.
Labi izmīca, lai mīklai tiek daudz gaisa – tas veicinās rūgšanu.
Tad mīklu apsedz ar dvielīti un noliek siltā vietā uzrūgt aptuveni 30-40 min.
Gatavo ko sirds kāro!