Perfekta garša un viegla pagatavošana – siera cepumi 2
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Ko darīt sestdienas rītā? Kā pārsteigt savu ģimeni? Ņem šo recepti un sāc darboties! Izcep vairāk, jo patiešām ļoti, ļoti gardi!
Siera cepumi
Sastāvdaļas:
• 350 g kviešu miltu
• 300 g sviesta
• 300 g Holandes siera
• 100 g Parmas siera
• 50 g saulespuķu sēklu
• 50 g ķirbja sēklu
• 50 g sezama sēklu
• Malti melnie pipari
• Kaltēti čili pipari
• Sāls
Pagatavošana:
1. Sarīvē Holandes un Parmas sieru, pievieno istabas temperatūrā atlaidinātu sviestu, iesijā miltus un visu ar rokām rūpīgi samīca. Kad mīkla samīcīta, pieber garšvielas (sāli vajag nedaudz, jo siers ir sāļš) un sēkliņas un visu vēlreiz samīca.
2. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz stundu ieliek ledusskapī.
3. Mīklu plāni izrullē – tad cepumi būs kraukšķīgāki – un, izmantojot piparkūku formiņas, izspiež cepumus. Kārto uz plāts, uz kuras izklāts cepampapīrs, noziež ar sakultu olu, pārkaisa ar sēkliņām un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 20 minūtes, līdz cepumi ir viegli zeltaini.
Padoms!
Kviešu miltus var aizstāt ar kukurūzas vai rudzu miltiem. Ja vēlas izteiktāku sēkliņu garšu, tās pirms pievienošanas apgrauzdē. To vietā var izmantot arī drupinātus riekstus.