
Saldētās vitamīnu vairāk 0
Visvairāk vitamīnu saglabājas saldētās nātrēs, kuras lieto pēc vajadzības, piemēram, pa lapiņai pievienojot dažādiem kokteiļiem, salātiem vai vārot zupas. Šie augi, līdzīgi kā skābenes, pēc nogriešanas labi ataug un arī tagad lietojami pārtikā. Sauju sasmalcinātu (arī saldētu) nātru lapu pieber vārītiem kartupeļiem vai putraimiem.
Svaigi plūktas nātres lieliski noder ceļu, plaukstu u.c. locītavu, muskuļu sāpju mazināšanai. Patlaban ir pēdējais brīdis veikt šādas procedūras. Saberztu nātru kompreses var uzlikt sāpošai vietai. Sevišķi efektīva metode – nātri satin grīstē un izper sāpošo vietu. Durstīs, karsēs, stipri kodīs, var rasties gan apsārtums, gan pietūkums, taču pēc tam sāpes mazināsies.