Foto-Aija Geida

Pelēko zirņu pikas ar zaļumiem – burvīga uzkoda 0

Sastāvdaļas
• 200 g vārītu pelēko zirņu
• 200 g vārītu kartupeļu
• sīpols
• 2 ēdamkarotes mīksta sviesta
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• 5–6 ēdamkarotes sakapātu zaļumu
• ½–⅔ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sīpolu nomizo, sīki sakapā un apcep uz pannas eļļā, līdz tas zeltaini brūns. Zirņus un kartupeļus izmaļ caur gaļasmašīnu. Pievieno sviestu, sāli, apceptos sīpolus un ar rokām izmīca masu. Ar mitrām rokām veido valrieksta lieluma bumbiņas, kuras apviļā smalki sakapātos zaļumos. Ja gribas pikantāku garšu, pikām var pievienot sīki sagrieztus žāvētas gaļas gabaliņus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.