Pelēko zirņu pikas ar zaļumiem – burvīga uzkoda 0
Sastāvdaļas
• 200 g vārītu pelēko zirņu
• 200 g vārītu kartupeļu
• sīpols
• 2 ēdamkarotes mīksta sviesta
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• 5–6 ēdamkarotes sakapātu zaļumu
• ½–⅔ tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Sīpolu nomizo, sīki sakapā un apcep uz pannas eļļā, līdz tas zeltaini brūns. Zirņus un kartupeļus izmaļ caur gaļasmašīnu. Pievieno sviestu, sāli, apceptos sīpolus un ar rokām izmīca masu. Ar mitrām rokām veido valrieksta lieluma bumbiņas, kuras apviļā smalki sakapātos zaļumos. Ja gribas pikantāku garšu, pikām var pievienot sīki sagrieztus žāvētas gaļas gabaliņus.