Foto-Aija Geida

Pelēko zirņu pikas ar zaļumiem – burvīga uzkoda 0

Sastāvdaļas
• 200 g vārītu pelēko zirņu
• 200 g vārītu kartupeļu
• sīpols
• 2 ēdamkarotes mīksta sviesta
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• 5–6 ēdamkarotes sakapātu zaļumu
• ½–⅔ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sīpolu nomizo, sīki sakapā un apcep uz pannas eļļā, līdz tas zeltaini brūns. Zirņus un kartupeļus izmaļ caur gaļasmašīnu. Pievieno sviestu, sāli, apceptos sīpolus un ar rokām izmīca masu. Ar mitrām rokām veido valrieksta lieluma bumbiņas, kuras apviļā smalki sakapātos zaļumos. Ja gribas pikantāku garšu, pikām var pievienot sīki sagrieztus žāvētas gaļas gabaliņus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.