Foto – Anda Krauze

Pelēko zirņu pikas ar tecinātu skābo krējumu, sieru un dārzeņu čipsiem 0

KĀ GATAVOT

No burkāniem, sīpoliem un garšvielām izvāra buljonu. Nokāš un tajā vāra pelēkos zirņus, līdz tie gatavi. Nolej šķidrumu. Zirņiem pievieno sviestu, garšvielas. Sablendē viendabīgā, stingrā masā. Veido pikas. Skābo krējumu liek marlē, ļauj notecināties. Jāņu sieru sagriež taisnstūra gabalos, divas reizes panē sakultos olu dzeltenumos un rīvmaizē. Pārkaisa ar maltām ķimenēm, kaņepēm un sāli. Fritē 160o C vai sakarsētā eļļā vāra 5 min. Pētersīļu un diļļu lapas sablendē kopā ar rīvmaizi, līdz masa kļūst viendabīga, bet irdena. Gatavo dārzeņu čipsus. Burkānus, kartupeļus, selerijas sakni, pastinaku ļoti plāni sagriež un kaltē krāsnī 100oC vai fritē 140oC. Pēc tam zirņu pikas panē zaļumu drupačās. Kārto uz šķīvja kopā ar fritēto sieru un tecināto krējumu. Dekorē ar čipsiem.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Lasīt citas ziņas

Gatavoja restorāna “Kaļķu vārti” pavārs HARALDS SAUŠS

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.