Foto – Aija Geida

Pelēkie zirņi ar kokosu un dārzeņiem 0

Sastāvdaļas
• glāze pelēko zirņu
• 2 burkāni
• 100 g ķirbja mīkstuma
• liels sīpols
• 150 g kokosrieksta skaidiņu
• 4 ēdamkarotes olīveļļas
• 1 tējkarote ķimeņu
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes ingvera pulvera
• ⅓ tējkarotes malta koriandra
• ½–1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Zirņiem uzlej ūdeni un atstāj uz nakti mērcēties. No rīta nokāš un izvāra mīkstus. Burkānus un ķirbi nomizo, sarīvē salmiņos. Sīpolu sīki sakapā. Pannā uzkarsē eļļu, 5 minūtes apcep dārzeņus un sīpolu. Pievieno nesaldinātas kokosrieksta skaidiņas, garšvielas, sāli un izvārītus zirņus, cep vēl 3 minūtes. Pārlej ar 0,5 l ūdens, uzliek vāku un sautē 10 minūtes, līdz dārzeņi mīksti. Pasniedz ar rīsiem, salātiem vai tvaicētiem dārzeņiem. Garšvielu kombinācija un dārzeņi padara ēdienu organismam viegli pārstrādājamu, tāpēc var pasniegt arī vakariņās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.