Pelēkie zirņi ar kokosu un dārzeņiem 0
Sastāvdaļas
• glāze pelēko zirņu
• 2 burkāni
• 100 g ķirbja mīkstuma
• liels sīpols
• 150 g kokosrieksta skaidiņu
• 4 ēdamkarotes olīveļļas
• 1 tējkarote ķimeņu
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes ingvera pulvera
• ⅓ tējkarotes malta koriandra
• ½–1 tējkarote sāls
Pagatavošana.
Zirņiem uzlej ūdeni un atstāj uz nakti mērcēties. No rīta nokāš un izvāra mīkstus. Burkānus un ķirbi nomizo, sarīvē salmiņos. Sīpolu sīki sakapā. Pannā uzkarsē eļļu, 5 minūtes apcep dārzeņus un sīpolu. Pievieno nesaldinātas kokosrieksta skaidiņas, garšvielas, sāli un izvārītus zirņus, cep vēl 3 minūtes. Pārlej ar 0,5 l ūdens, uzliek vāku un sautē 10 minūtes, līdz dārzeņi mīksti. Pasniedz ar rīsiem, salātiem vai tvaicētiem dārzeņiem. Garšvielu kombinācija un dārzeņi padara ēdienu organismam viegli pārstrādājamu, tāpēc var pasniegt arī vakariņās.