Foto – Anda Krauze

Pelēkie zirņi ar cauraugušu speķi saldā krējuma mērcē un Jāņu sieru 2

KĀ GATAVOT

Traukā samaisa cukuru, sāli, eļļu, raugu un ūdeni. Kad raugs sāk atdzīvoties, ieraugs ir gatavs. Iesijā miltus, mīca, līdz mīkla gatava. No tās veido 20 g lielas pikas, cep krāsnī zeltaini brūnas. Gatavai maizei nogriež augšējo daļu un izņem viduci. Iesmērē ar kausētu sviestu un 3 min apgrauzdē krāsnī. No burkāniem, sīpoliem un garšvielām izvāra buljonu. Nokāš un buljonā vāra pelēkos zirņus, līdz tie gatavi. Nolej šķidrumu.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
8 šķietami veselīgi produkti, no kuru lietošanas uzturā labāk atteikties. Kā tie var kaitēt?
Lasīt citas ziņas

Nomizo šalotes sīpolu un ķiploku, sasmalcina, apcep. Bekonu sagriež mazos kubiņos, pievieno šalotēm un ķiplokiem, cep, līdz bekons apbrūnējis. Pannā ber novārītos pelēkos zirņus, pievieno saldo krējumu, sāli, piparus un sarīvētu sieru. Izkarsē, pilda maizes groziņā. Pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem.

Gatavoja restorāna “Kaļķu vārti” pavārs HARALDS SAUŠS

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.