Peldošās salas ar zemeņu ķīseli 0
Sastāvdaļas – 1 ola, 1 tējk. cukura, 300 ml piena.
Ķīselim – 200 g saldētu zemeņu, 1 ēd. k. jeb 25 g kartupeļu miltu, citronskābe, 100 g cukura.
Pagatavošana.
Lai pagatavotu zemeņu ķīseli, vispirms uzvāra ūdeni, pievieno cukuru un kartupeļu miltus. Ļauj uzvārīties, izslēdz uguni un tikai tad pievieno atkausētas zemenes. Šādi rīkojoties, ķīselim ir izteiktāka zemeņu garša. Lai uzlabotu krāsu, ķīselim pievieno nedaudz citronskābes. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olbaltumu ar mikseri puto, līdz parādās baltas putiņas, tad pamazām ber klāt cukuru. Olbaltumu saputo tik stingrās putās, ka, apgāžot trauku otrādi, tas nekrīt ārā. Katliņā ielej pienu un karsē uz mazas uguns. Kad piens sakarsis, tajā ar tējkaroti, veidojot glītu formu, liek saputoto olbaltumu. Pakarsē no vienas puses, tad no otras. Deserta trauciņos ielej iepriekš izvārīto zemeņu ķīseli. Katrā trauciņā liek trīs “peldošās salas”. Rotā ar piparmētru lapiņām, mellenēm un apelsīnu sukādēm.