Pēcsvētku atslodzei – maiga un viegla ķirbju krēmzupa 0
Pēc milzu svētku izēšanās, atslogojoša un maiga ķirbju zupiņa.
Sastāvdaļas
400 g ķirbju
400 g kartupeļu
200 g burkānu
1 ēdamkarote sviesta
1 l ūdens
1,5 l piena
sāls un garšvielas pēc gaumes
Pagatavošana
Burkānus sarīvē, apcep sviestā, liek verdošā ūdenī, pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus un ķirbjus.
Uz lēnas uguns vāra, kamēr dārzeņi kļūst mīksti.
Pievieno sāli, garšvielas, pienu un uzvāra. Sablenderē.
Kartupeļu vietā var ņemt rīsus vai mannu. Ķirbjus var sarīvēt.
Garšai var pievienot nedaudz saldā krējuma un pasniegt ar apgrauzdētām ķirbju sēklām.
Recepti piedāvā videovirtuve.lv