Foto – Aija Geida

Pēc svētkiem palikušas valriekstu čaumalas? Liesim tajās svecītes! 0

Gaidot Ziemassvētkus un gatavojot dažādus kārumus, mūsmājās visvairāk patērējam riekstus. Valriekstus pērkam čaumalās, jo tad tie ir svaigi un bez rūgtuma. Cietos apvalkus nevis izmetam, bet lejam tajos svecītes – izdaiļojam interjeru un radām svētku noskaņu.

Reklāma
Reklāma
Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Lasīt citas ziņas

Sveces liešanai visus materiālus (sojas, palmu, bišu vai parafīna vasku un degļus) var iegādāties specializētajos veikalos, piemēram, www.candleart.lv un www.darinat.lv. Lai izlietu pārdesmit mazu svecīšu, daudz lētāk ir izmantot līdz galam neizdegušu sveču galus un dakti aizņemties no mazajām eglīšu svecītēm, kur tā ir akurāt vajadzīgajā resnumā. Vienas eglīšu svecītes dakts pietiek piecām valriekstu čaumalām. Dakti var pagatavot arī pats, kokvilnas auklu piesūcinot ar parafīnu.

Liešanas process ir vienkāršs. Vispirms vasku sagriež mazākos gabaliņos. Ūdens peldē liek konservu kārbu un kausē vasku, līdz tas kļuvis šķidrs. Ar karoti šķidro masu lej valriekstu čaumalās, kas pirms tam rūpīgi iztīrītas ar nazi. Kad vasks sācis mazliet cietēt (pārklājas ar baltu kārtu), ieliek degļus un ļauj līdz galam sacietēt. Sveces dedzina tikai uz ugunsdrošas virsmas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.