Pēc svētkiem garšos lapu salāti ar ceptu kamambēru un aveņu mērci 0
Lapu salāti ar ceptu kamambēru un aveņu mērci
Sastāvdaļas:
• 60–70 g salātu maisījuma (spināti, rukola, biešu lapiņas u.c.)
• 1–2 tomāti
• puse garā gurķa (vai 2 mazie gurķīši)
• 200 g kamambēra siera
• 200 g saldētu aveņu
• 1–2 ēdamkarotes aveņu etiķa
• 2–3 ēdamkarotes olīveļļas
• pustējkarote pūdercukura
• ¼ čili pipara
Siera panēšanai:
• rīvmaize Panko (rupji rīvēta baltmaize)
• kviešu milti
• 2 olas
Siera fritēšanai:
• 1 l eļļas
Pagatavošana:
Kamambēru sagriež kubiņos, tad panē vispirms kviešu miltos, pēc tam olā un beidzot rīvmaizē Panko. Ieliek ledusskapī, lai sastingst.
Lai pagatavotu salātu mērci, sablendē avenes, aveņu etiķi, olīveļļu un pūdercukuru, pēc tam masu izberž caur sietu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem. Gatavajai mērcei pievieno nedaudz sāls, piparu un sakapāta čili.
Katliņā ielej eļļu, uzkarsē līdz 170 ºC un kādu pusminūti fritē panētos siera gabaliņus. Ja negribas tērēt eļļu, sieru var cept uz pannas, bet tad tas nebūs tik kraukšķīgs.
Pēc fritēšanas sieru nosusina uz papīra salvetēm, lai nebūtu pārāk daudz eļļas.
Bļodā liek salātu maisījumu, sagrieztus tomātus un gurķus, pārlej aveņu mērci un pievieno fritēto sieru.
Recepti ieteicis restorāna Ferma šefpavārs Tomass Godiņš.