Pavlovas kūka ar zemenēm 0
Sastāvdaļas
• 4 olu baltumi
• 230 g cukura
• 2 ēdamkarotes vaniļas cukura
• ēdamkarote kukurūzas cietes
• tējkarote vīnogu vai ābolu etiķa
Rotāšanai un pildījumam
• 600 g zemeņu
• 4 ēdamkarotes cukura
• 300 ml saldā krējuma
Pagatavošana.
Olu baltumus sakuļ ar mikseri stingrās putās. Turpinot kulšanu, pakāpeniski pievieno pa ēdamkarotei cukura, t.i., nākamo karoti ber klāt tikai tad, kad iepriekšējā izkususi. Beigās pieliek vaniļas cukuru un vēlreiz sakuļ. Masā iecilā kukurūzas cieti un iemaisa ābolu vai vīnogu etiķi.
Uz cepamā papīra uzvelk apli. Olu baltuma masu ieliek konditorejas maisiņā un ar to veido it kā trauku – malas augstākas, viduci plānāku. Cepeškrāsni uzsilda līdz +120 °C, cep aptuveni 80 minūtes un ļauj tai atdzist cepeškrāsnī, lai nesakrītas.
Trešo daļu zemeņu sablendē ar pusi cukura daudzuma. Saldo krējumu sakuļ ar otru pusi cukura. Olu baltuma cepumā liek putukrējumu, uzlej zemeņu masu un dekorē ar četrās daļās sagrieztām zemenēm.