Pavasarīgas un svaigas receptes 0
Līdz ar siltāka laika iestāšanos gribas baudīt pavasarīgāku maltīti. Lai nogaršotu un sasmeltos idejas viegliem, gardiem ēdieniem, ir vērts iegriezties “Salātbārā” Rīgā, K. Barona ielā.
Desmit ēdieni ēdienkartē ir pavāra gatavoti, bet pārējos no vairāk nekā 45 sastāvdaļām – salātu maisījumiem, dārzeņiem, gaļas un jūras produktiem, sēklām, riekstiem, siera un dažādām mērcēm – vari veidot pats. Ar tukšu vēderu no “Salātbāra” neaizies ne gaļas cienītājs, ne veģetārietis, ne vegāns, teic pavāre Kristīne Valeiko. Te dabūjami ne tikai salāti, bet arī veģetārā un gaļas zupa, vrapmaizītes, kuru pildījumu arī vari izvēlēties pats, un svaigi spiestas sulas. Uz kārā zoba liekami augļu salāti ar grauzdētām auzu pārslām, balto jogurtu vai šokolādes mērci, kā arī augļu vai ogu un jogurta kokteiļi, dēvēti par smūtijiem.
Burkānu un ingvera krēmzupa ar Parmezāna sieru un grauzdiņiem
Sastāvdaļas: 700 g rīvētu burkānu, 2 tējk. svaiga rīvēta ingvera, 50 g selerijas kāta, 200 g kartupeļu kubiņos, 1 l dārzeņu buljona vai ūdens, sviests vai eļļa, sāls.
Kā gatavot?
Sviestā vai eļļā viegli apcep ingveru, pievieno rīvētus burkānus, kartupeļus, sāli, sautē 10 minūtes. Lej klāt buljonu, pavāra vēl 15 minūtes. Pēc tam virumu sablenderē. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar grauzdiņiem un rīvētu Parmezāna sieru.
Spirdzinošie pavasara salāti
Sastāvdaļas: Ledus salāti, salātu lapu maisījums (rukola, frisē, biešu lapas), burkāni, baltie un sarkanie kāposti, selerijas kāts, greipfrūts, diedzēti graudi, olīveļļa, citrona sula.
Kā gatavot?
Salātus saplucina, burkānus sarīvē skaidiņās, kāpostus saēvelē, seleriju kātu sagriež, greipfrūta mīkstumu atdala no mizas. Salātus sajauc ar olīveļļas un citrona sulas mērci. Pārkaisa ar diedzētiem graudiem.
Vraps jeb veselīgais tīstoklītis ar salātiem, vistas fileju un mērci
Sastāvdaļas: Vrap apaļās maizītes (nopērkamas SIA “Gemoss”, var aizvietot ar tortiljām), salātu maisījums ar rukolu, cepta vistas fileja, paprika, sarkanie kāposti, Cēzara mērce.
Kā gatavot?
No visām sastāvdaļām pagatavo salātus, sajauc ar Cēzara mērci. Liek vidū maizītei un cieši satin. Karsē uz grila, uz 5 min ievieto sakarsētā cepeškrāsnī vai no abām pusēm ātri apcep pannā. Pasniedz siltu.
Franču elegantie spēcinošie salāti
Sastāvdaļas: Salātu maisījums ar rukolu, grilēti kartupeļi, kaperi, sarkanie sīpoli, kūpināts lasis, olīvas, vārītas olas, sinepes, olīveļļa.
Kā gatavot?
Ar visu mizu izvārītus kartupeļus liek uz grila, apslaka ar olīveļļu, apziež ar sinepēm, viegli pārkaisa ar sāli, apcep. Salātus saplūkā, pievieno kaperus, sakapātus sīpolus, olīvas, visu sajauc ar olīveļļu. Kārto uz šķīvja, pievieno grilēto kartupeļu gabaliņus, pāri liek laša šķēlītes un olu ceturtdaļas.