Foto – Anda Krauze

Kinoa rīsi ar tomātiem un pupiņām. Pavasarīga maltīte kopā ar Jenny May 0

Virtuvē uz galda uzplaucis pilnīgs pavasaris – vāzē smaržo tulpes. Dziedātāja Jenny May (īstajā vārdā – Maija Stuģe) pavasara ziedos kliedē ilgas pēc siltā un saulainā laika: “Vīrs man nesen bija nopircis narcises – kā smaržoja! Un, runājot par ēst gatavošanu, ziemas laikā esam iesākuši tādu tradīciju – ar draugiem dodamies vakariņot cits pie cita, tā vismaz ātrāk paiet tumšie vakari. Un turklāt tas ir lielisks veids, kā iemācīties gatavot arvien jaunus un interesantus ēdienus.” Maijai ļoti patīk eksperimentēt virtuvē, taču ne vienmēr tam pietiek laika: “Man reizēm ir žēl, cik daudz stundu tērējam, taisot ēst. Un pēc tam – viens un divi – un viss ir apēsts. Arī tāpēc lielākoties izvēlos ātri pagatavojamus ēdienus. Ja tā ir gaļa, tad visbiežāk vistiņa.”

Reklāma
Reklāma

Kinoa rīsi ar tomātiem un pupiņām

Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Kokteilis
Svari – koķetu īsziņu sūtīšana bijušajiem, Mežāzis – karaokes dziedāšana dušā: Kāds ir katras zodiaka zīmes “tumšākais” noslēpums?
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – sīpols, ķiploki, konservēti tomāti, kinoa rīsi, pupiņas, sāls, pipari.

Pagatavošana.
• Apcep veselu sīpolu ar ķiplociņiem (divas daiviņas).
• Pievieno karstu ūdeni un konservētus tomātu gabaliņus.
• Kamēr viss sutinās, pievieno kinoa rīsus.
• Tad pievieno pupiņas.
• Pēc izvēles – pipari un sāls.

CITI ŠOBRĪD LASA

Padoms – kinoa rīsus var iegādāties “zaļajos” veikaliņos.

Foto – Anda Krauze
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.