„Gotiņa” ar kaņepju sēklām un lazdu riekstiem 0
„Lai konfektes un citi saldumi būtu garšīgāki, iesaku izmantot BIO produktus,” dod padomu šefpavārs.
Rezultāts: konfekšu skaits atkarīgs no pieejamo silikona formiņu lieluma.
Nepieciešams:
200 ml saldā krējuma
1 ēd.k. sviesta
150 g cukura
2 ēd.k. lazdu riekstu (veseli)
1 tējk. grauzdētu kaņepju sēklu
3 ēd.k. ūdens
Gatavošana:
Katlā ieber cukuru, pielej ūdeni un maisot vāra uz lēnas uguns, līdz cukurs karamelizējas.
Pie karameles pievieno saldo krējumu un ļauj vārīties, līdz masa sabiezē un kļūst gaiši brūna. Karamelei pievieno sviestu, kārtīgi samaisa un ļauj nedaudz pavārīties.
Kā pēdējo pievieno kaņepju sēklas ar lazdu riekstiem. Rūpīgi samaisa.
Masu lej silikona formiņās un atdzesē.