„Gotiņa” ar kaņepju sēklām un lazdu riekstiem 0

„Lai konfektes un citi saldumi būtu garšīgāki, iesaku izmantot BIO produktus,” dod padomu šefpavārs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varbūt kāds pilsonis par to naudu māju uzcēla…” ļaudis diskutē, vai 150 000 eiro par “Dimdiņu” zīmola maiņu nav pārmaksāts
Lasīt citas ziņas

Rezultāts: konfekšu skaits atkarīgs no pieejamo silikona formiņu lieluma.

Nepieciešams:
200 ml saldā krējuma
1 ēd.k. sviesta
150 g cukura
2 ēd.k. lazdu riekstu (veseli)
1 tējk. grauzdētu kaņepju sēklu
3 ēd.k. ūdens

Gatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Katlā ieber cukuru, pielej ūdeni un maisot vāra uz lēnas uguns, līdz cukurs karamelizējas.

Pie karameles pievieno saldo krējumu un ļauj vārīties, līdz masa sabiezē un kļūst gaiši brūna. Karamelei pievieno sviestu, kārtīgi samaisa un ļauj nedaudz pavārīties.

Kā pēdējo pievieno kaņepju sēklas ar lazdu riekstiem. Rūpīgi samaisa.

Masu lej silikona formiņās un atdzesē.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.