Pavasara zaļumu maizīte 0
Sastāvdaļas
• 500 g kviešu miltu
• 3 šķipsnas sāls
• paciņa sausā rauga
• ūdens pēc sajūtas
• sauja mīļāko garšaugu (smalki sakapāti)
Pagatavošana.
Mīklu kārtīgi samīca, kamēr tā nelīp pie rokām, atstāj uz stundu uzrūgt istabas temperatūrā. Tad mīklu pārmīca, izveido divus maizes kukulīšus – apaļus vai garenus, kādi labpatīk. Atstāj siltā telpā vēl stundu uzrūgt. Liek jau sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 °C aptuveni 20 minūtes.
Lai pārbaudītu, vai maize izcepusies, kukulīti uzmanīgi noceļ no cepešpannas un ar pirkstu kauliņiem uzsit pa kukulīša apakšu. Ja skaņa ir dobja, maize ir izcepusies.