Pavasara svaigums ar mocarellu 0
Tuvojoties pavasarim, krāšņas un sulīgas krāsas vēlamies redzēt ne tikai apģērbā, bet arī uz pusdienu šķīvja. Tāpēc “Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā “zaļo” recepti, kas ikvienam sniegs spēku, enerģiju un mundrumu.
Pagatavošana laiks: 5 minūtes
Porcija: 2 cilvēkiem
Nepieciešams
Smalklapu jauktie salāti – 6 g
Kreses (pēc izvēles) – 2 saujas
Zaļie zirnīši – 2 saujas
Kivi – 1 gab.
Garais gurķis – ¼ gab.
Mocarella bumbiņas – 1 paciņa
Mērcei
Laims – 1 gab.
Melnais balzamiko – 2 ēdamk.
Brūnais cukurs – 1 ēdamk.
Olīveļļa – 3 ēdamk.
Pagatavošana
Sajauc smalklapu salātus ar svaigi grieztām kresēm, kārto uz šķīvjiem. Pārber ar sauju zaļo zirnīšu, smalki grieztu gurķi un kivi.
Salātiem pa vidu liec mocarella siera bumbas.
Gatavo mērci – izspied laima sulu, pievieno brūno cukuru, balzamiko un eļļu, lej pāri salātiem
Aikāgaršo padoms!
Pagatavo arī gardu gurķu ūdeni! Tīrā, dzeramā ūdenī liec pāris gurķu šķēles, pievieno nedaudz laima sulu, kā arī saspiestas piparmētru lapiņas.