Pavasara salāti ar gārsu 0
(4 porcijas)
• 2 saujas gārsu lapiņu
• Sauja pieneņu lapiņu
• Buntīte maurlociņu
• 15 nātru lapiņas
• Tējkarote sezama sēkliņu
• 100 g skābā krējuma vai 3 ēdamkarotes olīveļļas
• ¼–½ tējkarotes sāls
• ¼–½ tējkarotes maltu melno piparu
Jaunās pieneņu un gārsas lapiņas nomazgā un smalki sagriež. Nātru lapiņas nomazgā, pāris minūšu blanšē karstā ūdenī un tad sakapā. Maurlociņus smalki sagriež, sezama sēkliņas apgrauzdē uz pannas. Visu samaisa, un salāti gatavi. Ja nav pierasts ēst savvaļas augu salātus, sākumā ģimeni var pieradināt, pievienojot svaigu gurķi, Ķīnas kāpostu vai salātu lapas un skābo krējumu. Tas lieliski neitralizē visas garšas, un ģimenes locekļiem būs vieglāk pieņemt jaunos salātus. Vēlāk zaļumus var gatavot ar eļļu un citrona sulu.