Pavasara kartupeļu salāti vieglām brokastīm 1
Pagatavošana
Salītā ūdenī vāra nemizotus kartupeļus. Kamēr tie vārās, sakapā dilles, lokus un gurķus.
Novāra paipalu oliņas, ieliek aukstā ūdenī uz 10 minūtēm un nomizo. Kad kartupeļi novārījušies un drusku atdzisuši, noņem miziņu un sakapā.
Lielā bļodā saliek kartupeļus, zaļumus, gurķus, majonēzi, krējumu, mārrutkus, sinepes, sāli un piparus. Rūpīgi samaisa. 15 oliņas sagriež 4 daiviņās, 5 oliņas uz pusi.
Maigi iemaisa 15 oliņu daiviņas.
Pārliek servējamā traukā vai bļodā.
Pēdējās 5, kuras pārgrieztas uz pusi, izmanto kā dekoru.