Foto – Shutterstock

Pavasara brokolis – mazpazīstams kāpostaugs. Kā to audzē? 0

Man uzdāvināja Cima di rapa sēklas. Kad tās sēt? BAIBA BAUSKAS NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
Nozīmīgs pavērsiens! Ukraina piekrīt tūlītējam 30 dienu pamieram. “Es ceru, ka Krievija tam piekritīs,” komentē Tramps 104
Veselam
“Sāpes skalā no 1-10 bija uz apmēram 15,” pazīstamais fotogrāfs Valts Kleins pēc traumas piedzīvojis necilvēcīgu attieksmi slimnīcā 12
Veselam
VIDEO. “Viņš uz vietas bija beigts…” Inga dalās pārdzīvojumos par pēkšņi mirušo vīru, kurš bija devies ikvakara skrējienā
Lasīt citas ziņas

Cima di rapa jeb pavasara brokolis Latvijā vēl ir mazpazīstams, neredzēts kāpostaugs, taču sens un populārs lapu dārzenis Itālijas dienvidos, iecienīts arī ķīniešu virtuvē. Ir izveidots daudz šķirņu. Pavasara brokoļa izskats atgādina spinātus, bet garša ir nedaudz līdzīga rācenim vai brokolim ar nelielu sinepju piesitienu. Ēdams ir viss augs: stublāja paresninājums, lapas un brokoļiem līdzīgie ziedu kāti. Tos gatavo tāpat kā jebkurus dārzeņus (salātos, zupās, sautējumos), lapas var arī grilēt. Novāc 20 cm garus stublājus kopā ar ziediem. Noplūktās lapas plastmasas maisiņā ledusskapī var uzglabāt līdz pat 10 dienām. Audzējot aprīlī, maijā, ražu var vākt pēc 30 dienām. Iepriekš izaudzē dēstus, stāda 20 cm attālumā citu no cita.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.