Maizītes ar puķēm un plūškūkas 0
Katrā mēnesī ir savi augi un līdz ar to ēdieni. Pavasaris ir pumpuru un jauno lapiņu laiks. Tad Vaira gatavo skaistās maija maizītes. Tās ieraugot, ikviens atplaukst priekā. Kāds viesis nosauca pat par ūdensrožu maizītēm. Maizes šķēlītes pārziež ar sviestu, pesto vai svaigo sieru. Virsū liek liepu pumpurus un jaunās lapiņas, mārpuķītes, gaiļbiksīšu lapas, sētložņas un panātres ziediņus, kļavu ziedus, mārpuķītes. Ēd un sajūt pavasari!
Jūnijā, kad sāk ziedēt melnais plūškoks, Vairas mājās vienmēr bauda plūškūkas. Par tām viņa lasījusi jau sen, bet, kamēr neizmēģināja, nesaprata, kā no tāda zieda var tapt kūka. “Balto ziedu plīvurīti iemērcu mīklā, bet tas netīkami nopļeka. Līdzko ieliku karstā eļļā, skaisti izpletās pa visu katlu. Tik grezni – īsta kūka!”
Vaira nonākusi pie interesanta atzinuma – ne zupai, ne pamatēdienam, ko gatavo no savvaļas augiem, nav nepieciešama gaļa, jo ēdiens tāpat ir pietiekami sātīgs un gards.
Visu rakstu, kā arī savvaļas augu receptes lasiet žurnāla “36,6C” maija numurā vai tā elektroniskajā versijā.