Pavārmākslas zvaigznes blogā Latviju dēvē par “kulināru pērli” 1
Latvija ir viena no kulinārajā jomā pievilcīgākajām valstīm, kurās pabijis ēdienu un kino kritiķis, pasaules apceļotājs Kevis Karrs, liecina ieraksts pavārmākslas zvaigznes Džeimija Olivera blogā.
“Pēdējās nedēļās apceļoju Igauniju, Latviju un Lietuvu. Mani satriec augstie kulinārijas standarti šajās valstīs, un Latvija ir ēdiena ziņā pati labākā,” sajūsminās Karrs.
“Ja esi mazliet gardēdis un meklē kaut ko atšķirīgu nedēļas nogales brīvdienām, no sirds iesaku Latviju, precīzāk, Mālpils muzeju. Tas atrodas tikai pusstundas brauciena attālumā no Rīgas, bet lidojumi no Lielbritānijas uz Rīgu ir lēti un ērti. Pils restorānu es uzgāju pilnīgi nejauši. Tam nav vispār nekādas reklāmas, un Mālpils ir ļoti maza pilsētiņa. Patiesībā tas ir vienīgais restorāns šajā mazpilsētā, bet to vada tradicionālās latviešu virtuves labākā pavāra balvas ieguvējas 2012. gadā!”
Karrs apraksta pils pirmajā stāvā izvietoto restorānu kā lielisku interjera un cenu ziņā – tas esot ļoti zemas, salīdzinot ar līdzīgām vietām Lielbritānijā.
“Sākotnēji es vienkārši meklēju kādu vietiņu, kur paēst pēc apkārtnes apskatē pavadītas dienas. Kad ieraudzīju, cik grezna ir šī vieta, sākumā nobijos, jo biju ģērbies pārgājiena drēbēs, turklāt gaidīju galvu reibinošas cenas,” vēsta apskatnieks.
Karra pasūtītais trusis esot atbildis augstākajam pavārmākslas līmenim noformējuma ziņā, turkIāt garšojis tikpat labi. Viesmīlis runājis labā angļu valodā un bijis ļoti laipns.
Vēl patīkamāks bijis ceļotāja pārsteigums, kad viņš uzzinājis galvenā ēdiena cenu – septiņas mārciņas. Tagad Karrs iesaka kulinārus ceļojumus uz Latviju arī visiem sava un britu pavārmākslas superzvaigznes Džeimija Olivera bloga lasītājiem.