
Pats ieslīd mutē! Gardais medus pīrāgs ar kanēli 0
Brīvdienām piestāv kas salds un gards, vai ne? Šodienas piedāvājumā recepte no @edamskaisti – medus pīrāgs ar kanēli. Nekā sarežģīta!
Receptes sastāvdaļas:
1. 250 g miltu;
2. 150 g cukura;
3. 2 tējkarotes cepamais pulveris;
4. Šķipsniņa sāls;
5. 240 g skābā krējuma;
6. 3 olas;
7. 100 g sviesta.
Pildījums:
1. 100 g brūnā cukura;
2. Ēdamkarote kanēļa.
Glazūra:
1. 70g pūdercukura;
2. 2 ēdamkarotes medus;
3. 2 ēdamkarotes piena.
Pagatavošana:
1. Bļodā sajauc miltus ar cukuru, sāli, cepamo pulveri, bet otrā bļodā sakuļ olas ar skābo krējumu, izkausētu sviestu. Lēnam pie šķidrajām sastāvdaļām iemaisa sausās.
2. Pagatavo pildījumu sajaucot cukuru ar kanēli.
3. Veidni iesmērē ar sviestu, lej 1/2 mīklas un izlīdzina. Pārkaisa ar kanēļa cukuru, mazliet iemaisa un lej palikušo mīklu. Cep 175 grādos vidēji 35-40 min.
4. Gatavajām pīrāgam ar dakšiņu sabaksta virspusi un pārlej ar glazūru.
Lai labi garšo!