Pašu vītināti tomāti. Saimnieces Inas Frīdbergas recepte 1
Kas var būt labāks par pašu vītinātiem tomātiem uz rupjmaizes šķēles vai salātos ar sieru! – teic čaklā saimniece Ina Frīdberga no Augstkalnes un ķeras pie darba.
Lai pagatavotu vītinātus tomātus, vispirms viņa tos pārgriež uz pusēm, ja lielāki – četrās daļās.
Izņem sēklotni un kārto uz cepamās plāts, kas iepriekš pārklāta ar cepampapīru un ieziesta ar eļļu.
Arī tomātus pavisam nedaudz apslaka ar eļļu, pārkaisa ar maltiem melnajiem pipariem un sāli.
Var pārkaisīt arī ar kaltētiem zaļumiem – kā kuram patīk.
Plāti liek cepeškrāsnī. Temperatūru noregulē uz 100 līdz 120 grādiem, ja ir – ieslēdz ventilatoru.
Vītina divas līdz trīs stundas.
Garšīgāk sanāk, ja tomātus neizkaltē pilnīgi sausus, bet tajos atstāj nedaudz mitruma.
Karstus kārto burciņās, pa starpām liekot ķiploka šķēlītes, katru kārtu pārlej ar eļļu. Glabā ledusskapī.