Pašu marinēti šampinjoni – tikai 5 minūtēs! 0
Sastāvdaļas
500 g šampinjonu
60 ml galda etiķa (9%)
120 ml augu eļļas
3 ķiploka daiviņas
10 melnie piparu graudiņi
2 tējkarotes cukura
1 tējkarote sāls
4 lauru lapas
Pagatavošana.
Šampinjonus nomazgā, lielākos sagriež 4 daļās, vidējos – uz pusēm, mazos atstāj veselus.
Katliņā sagatavo marinādi – samaisa etiķi, eļļu, cukuru un sāli, pievieno pipargraudiņus un lauru lapas.
Sagatavotajā marinādē liek šampinjonus, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus.
Liek uz uguns un pēc uzvārīšanās turpina karsēt vēl 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Sākumā šķitīs, ka ir par maz šķidruma, taču sēnes ļoti ātri atsulosies.
Sēnes sapilda burciņās, aizvāko, atdzesē un liek ledusskapī uz 4 stundām. Pēc tam sēnītes var jau ēst.