Skaisti noformētās receptes ne vien kalpos gluži pragmatiskiem mērķiem, bet arī atgādinās par dāvinātāju.
Skaisti noformētās receptes ne vien kalpos gluži pragmatiskiem mērķiem, bet arī atgādinās par dāvinātāju.
Foto – Valdis Semjonovs

Pašu gatavots rāmītis ar ēdiena recepti – oriģināla dāvana Mātes dienā 0

Skaisti noformēta gardas kūkas vai cita ēdiena recepte bilžu rāmītī ir jauka un praktiska dāvana Mātes dienā. Tās darināšana prasīs nedaudz pacietības un laika, taču būs nevis bezpersoniska, veikalā iegādāta, bet nākusi no sirds.

Reklāma
Reklāma

Nepieciešamie materiāli

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

A4 formāta fotorāmis, kartona paspartū (galvenais ierāmēšanas elements, kas izceļ un dod dziļumu darbam), A4 formāta dekoratīvs papīrs ar izteiktu faktūru, līme, šķēres, papīra nazis, flomāsters, ēdienu attēli, kas izgriezti no žurnāliem, uz A4 formāta lapas izprintēta ēdiena recepte (šajā gadījumā – franču šokolādes kūkas tapšanas apraksts).

Darba gaita


CITI ŠOBRĪD LASA

1. No žurnāla izgriež izmantotajai receptei atbilstīgus attēlus (piemēram, šokolādes kūkas, saldējuma, kafijas tasītes, šokolādes tāfelītes foto).

2. Uz dekoratīvā papīra loksnes uzliek paspartū un apvelk tās kontūru.

3. Noņem paspartū un ar papīra nazi griež pa novilkto līniju, lai izveidotos lodziņš, kurā būs redzama recepte.

4. No dekoratīvā papīra izgriezto apmalīti liek uz receptes, kas izprintēta uz A4 formāta lapas. Pirms pielīmē no žurnāla izgrieztos ēdienu attēlus, tiem atrod piemērotāko vietu.

5. Pielīmē recepti pie apmalītes, bet uz tās – izvēlētos dekoratīvos elementus.

6. Izrotāto recepti stiprina bilžu rāmītī.

Māmiņai sagādāsiet divkāršu prieku, ja Mātes dienā kopā ar skaisti ierāmēto recepti pasniegsiet arī tajā aprakstīto ēdienu.

Franču šokolādes kūka
• 200 g rūgtās šokolādes (70% kakao) jeb 2 tāfelītes
• 200 g sviesta (1 paciņa)
• 200 g cukura (250 ml glāze)
• 4 olas

Šokolādi salauž mazos gabaliņos un izkausē kopā ar sviestu ūdens peldē. Četru olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ ar pusglāzi cukura un pievieno sviesta un šokolādes masai. Olu baltumus sakuļ kopā ar atlikušo pusglāzi cukura, līdz veidojas stingras putas. Pievieno pamatmasai.

Veidnē ieklāj cepampapīru un mazliet ietauko. Kūkas masu lej veidnē. Cep +180 °C temperatūrā 40 minūtes. Izmantojot koka irbulīti, pārbauda, vai kūka ir gatava. Pagaida, kamēr tā atdziest, tad, satverot aiz cepampapīra maliņām, izceļ no veidnes un novieto uz šķīvja.

Reklāma
Reklāma

Franču šokolādes kūku var baudīt ar saldējumu vai putukrējumu, malkojot kafiju vai glāzi sarkanvīna.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.